Gemeente den haag bijzondere bijstand

Datum van publicatie: 01.03.2019

Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad. Dan kunt u contact opnemen met SZW.

De gemeente kijkt per aanvraag of er sprake is van een bijzondere of dringende situatie. In dat geval kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de woonkostentoeslag. Er zijn ruim 20 Servicepunten verspreid over de stad.

Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief met de uitslag. Home Inwoner Inkomen en uitkering Bijzondere bijstand Lees voor. Geen bijzondere bijstand U kunt geen bijzondere bijstand aanvragen voor: Binnen 8 weken na uw aanvraag krijgt u een brief met de uitslag.

Deze wordt verstrekt via de belastingdienst. U komt uit de crisisopvang en u moet helemaal opnieuw beginnen. Hiervoor krijgt u geen bijzondere bijstand, ook als de zorgverzekering niet gemeente den haag bijzondere bijstand kosten vergoed. Bijvoorbeeld in de volgende situaties:. U kunt geen bijzondere bijstand aanvragen voor:. U kunt bijzondere bijstand niet zomaar aanvragen. Moet u door bijzondere omstandigheden kosten maken die u niet zelf kunt betalen!

  • Hou er rekening mee dat u het geld later moet terugbetalen.
  • Voor vergoeding van medische kosten, zoals een bril, gehoorapparaat of tandartskosten, moet u een beroep doen op uw zorgverzekering. U ontvangt het aanvraagformulier als blijkt dat bijzondere bijstand een oplossing biedt voor uw situatie.

Nieuws in Den Haag

Wet maatschappellijke ondersteuning Wmo. U gaat na een lang verblijf in een verzorgings- of verplegingshuis of psychiatrisch ziekenhuis opnieuw zelfstandig wonen en u heeft te weinig geld. Bij de Servicepunten kunt u hiervoor helaas niet terecht. Dan kunt u een vergoeding krijgen voor de eenmalige aansluitkosten en de maandelijkse abonnementskosten voor dit bedrag geldt een maximum.

Voor het ontvangen van een vergoeding voor medische kosten, zoals een bril, gehoorapparaat of tandartskosten, moet u in eerste instantie een beroep doen op uw zorgverzekering. Heeft u vragen of hulp nodig op het gebied van werk, zorg, jeugd of welzijn en komt er via www. Hoeveel bijzondere bijstand u ontvangt hangt af van:

Hoeveel bijzondere bijstand u ontvangt hangt af van: Het gaat om kosten die u gemeente den haag bijzondere bijstand op een andere manier kunt betalen. Aanvraagformulier sociale alarmering Moet u een eigen bijdrage betalen voor sociale alarmering. Vraag dit eerst na.

Dan kunt u misschien bijzondere bijstand krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende situaties:? U moet dat regelen via een intermediair.

Zorg in Den Haag

In dat geval kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de woonkostentoeslag. U gaat na een lang verblijf in een verzorgings- of verplegingshuis of psychiatrisch ziekenhuis opnieuw zelfstandig wonen. Is er een medische noodzaak voor alarmering?

Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie bijvoorbeeld lesgeld aan een sportclub en kosten van sportbenodigdheden. Heeft u kosten gemaakt waarvoor u geen bijzondere bijstand kunt aanvragen. Toch kan er sprake zijn van bijzondere omstandigheden en kunt u deze kosten wel vergoed krijgen.

Webnode, een innovatieve Site ontwerper God maakt vrij tekst een boeiende gratis website, gemeente den haag bijzondere bijstand. Normaal kunt u geen bijzondere bijstand aanvragen voor verhuis- of inrichtingskosten.

Platform van 60 organisaties

Toch kan er sprake zijn van bijzondere omstandigheden en kunt u deze kosten wel vergoed krijgen. Een uitwerking hiervan vindt u in de Leidraad bijzondere bijstand.

De Rijksoverheid en de gemeente Den Haag kunnen u misschien helpen met een vergoeding van de kosten van rechtshulp. U komt uit de crisisopvang en u moet helemaal opnieuw beginnen. Dan kunt u misschien een individuele inkomenstoeslag krijgen.

  • De Atlas van Zorg in Den Haag is een online wegwijzer in de wereld van zorg en ondersteuning voor zorg- en hulpbehoevenden, mantelzorgers en zorg- en hulpverleners in de regio Den Haag.
  • U kunt de vergoeding  digitaal aanvragen  of één van deze formulieren pdf downloaden:
  • Bijzondere bijstand is een vergoeding voor extra of hoge kosten.
  • Aanvraag over pdf Aanvraag uit het Jeugdsportfonds   Ieder kind moet kunnen sporten.

Maar gemeente den haag bijzondere bijstand bijzondere en dringende omstandigheden kunt u verhuis- en inrichtingskosten wel vergoed krijgen! Hoe hoog de bijstand is hangt af van het soort kosten dat wordt gemaakt. Het gaat om kosten die u niet op een andere manier kunt betalen.

Dan ontvangt u het bedrag op uw rekening. Hoe hoog het bedrag is dat u ontvangt, is afhankelijk van het soort kosten dat u maakt. Hiervoor krijgt u geen bijzondere bijstand, gemeente den haag bijzondere bijstand, ook als de zorgverzekering niet alle kosten vergoed. Is uw aanvraag goedgekeurd. Neem contact op met de Klantenservice SZW  of de Advies- en informatiebalie op 1 van de stadsdeelkantoren om te vragen naar de mogelijkheden van bijzondere bijstand.

Voor een tegemoetkoming in hoge woonkosten, kunt u een beroep doen op de huurtoeslag.

Op deze pagina

Normaal kunt u geen bijzondere bijstand aanvragen voor verhuis- of inrichtingskosten. Ook voor een koopwoning bestaat de mogelijkheid voor een woonkostentoeslag.

U moet een toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand hebben. Ieder kind moet namelijk talent kunnen ontwikkelen.

Leidraad individuele bijzondere bijstand PDF, ,6 kB. Maak een gratis website Webnode. Dit betekent dat de overheid meebetaalt aan de kosten van een advocaat of mediator.

Goed om te weten:

Comments

  1. Aanvraag voor individuele inkomenstoeslag Een extra bedrag voor mensen die al drie jaar moeten rondkomen van een laag inkomen zonder vooruitzicht op verbetering van de inkomenssituatie.
  2. U moet om sociale redenen met spoed verhuizen.

Voeg een reactie toe