Hoe ontstaat een orkaan schooltv

Datum van publicatie: 05.03.2019

Door het draaiende lagedrukgebied ontstaan er orkaanwinden. Wat is het verschil tussen democratie en dictatuur? Soms heten ze orkanen, soms hurricanes en soms tyfoons.

Wat is het verschil tussen democratie en dictatuur? Dat komt omdat ons zeewater te koud is: Datum 9 februari   online tot 18 mei Leeftijd jaar jaar Kijkwijzer Alle leeftijden Duur Toon letterlijke tekst Toon korte omschrijving. Meest bekeken uitzendingen van Schooltv-weekjournaal. Dus ruim kilometer per uur. Om de muur heen draaien regenbanden.

Verwijderd uit Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv. Het gaat heel snel in de rondte. En wat zijn hoge en lage drukgebieden. Op 30 april is het voor de laatste keer Koninginnedag, daarna krijgen we een koning. Waarom zijn er verschillende klimaatzones, hoe ontstaat een orkaan schooltv. Windkracht 9 staat Hannie nu in, een flinke storm.

  • Voor een volgende keer krijgt een orkaan dan een andere naam. Toegevoegd aan Mijn favorieten in Mijn Schooltv.
  • Pas na een tijdje boven land gezworven te hebben is het gedaan met de orkaan.

Aanbevolen

Koningin Beatrix stopt ermee na 33 jaar. Ze kijken wat voor psychische problemen Nederlanders hebben en hoe ze daar mee omgaan. En als je een orkaan omrekent naar kilometers per uur. Een storm met windkracht 12! Wanneer er windkracht negen is dan spreken we van een storm en bij windkracht 12 spreken we van een orkaan. Vooral in Amerika hebben ze last van orkanen als ze aan land komen. Verwijderd uit Mijn favorieten in Mijn Schooltv.

  • Deze video vind je in de volgende thema's 20 video's jaar. Wat is een orkaan?
  • Je moet ingelogd zijn in Mijn Schooltv om een afspeellijst te kunnen maken. Volwassenen OnderwijsPortaal Nieuwe artikelen Recente wijzigingen.

Op 30 april is het voor de laatste keer Koninginnedag, daarna krijgen we een koning. Die zijn niet overal gelijk.

Gelukkig is het aantal problematische jeugdgroepen in vier jaar tijd flink af De cycloon Cyclonen Windkracht Wind en storm. Toon letterlijke tekst Toon korte omschrijving. Je bent niet ingelogd.

Recente uitzendingen van Schooltv-weekjournaal

De Indianen De eerste inwoners van Amerika. Deel je video's met vrienden en collega's. Windkracht 9 staat Hannie nu in, een flinke storm! Toegevoegd aan Mijn afspeellijsten in Mijn Schooltv.

Orkanen krijgen namen om onduidelijkheden te voorkomen. Maar hoe komt dat eigenlijk. Log in om je favorieten op te slaan. In Australi kiezen ze uit een lijst van namen die van te voren zijn bedacht? Op 30 april draagt ze het koningschap officieel over aan haar zoon Willem-Alexander.

Een verwoestende storm

De namen zijn van tevoren al bedacht. Een storm met windkracht 12! Eerst krijgt ze windkracht 2 op zich af:

Hoe en waar ontstaan orkanen. In de tabel hiernaast zie je hoe hard het waait in kilometer per uur en hoe hoog de golven zijn in meters als de orkaan het land bereikt. Eerst krijgt ze windkracht 2 op zich af: Via de satelliet kunnen weerkundigen de storm perfect volgen, hoe ontstaat een orkaan schooltv. Soms zie je het op het nieuws: Orkanen krijgen namen om onduidelijkheden te voorkomen.

Deel je video's met vrienden en collega's.

Log in om je favorieten op te slaan. Een orkaan is zeer groot als die groter is dan kilometer. Er zijn orkaanseizoenen, een periode dat orkanen wel voorkomen.

Daar zit natuurlijk regen in. Gedurende dit proces zijn er miljoenen liters zeewater verdampt en er ontstaat neerslag in de omgeving van de tropische storm of orkaan.

Ook worden Spaanse en Franse namen gebruikt. Bij Bangladesh is het zeewater heel warm - vaak warmer dan 27 graden.

Goed om te weten:

Comments

  1. De eerste inwoners van Amerika. Het nieuws en achtergronden voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar.
  2. Ook dat zijn mannen- en vrouwennamen. Waarom zijn er verschillende klimaatzones?
  3. Clipphanger Wat is het verschil tussen een democraat en een republikein?

Voeg een reactie toe